Arno8 schreef op zaterdag 5 augustus 2006, 12:22:
> Nick Altena schreef op zaterdag 5 augustus 2006, 12:14:
>
>> Arno8 schreef op zaterdag 5 augustus 2006, 11:31:

> in het inschatten van hoeveel je per seconde wegslijpt.
>
> Eigenlijk net als met vijlen, in het begin keek ik na iedere
> 'rasp' wat er gebeurd was. Dat doe ik nu ook niet meer.
Hoi Arno,
je ziet het goed, ik heb deze manier van werken niet voor niets een jaar gevolgd en reacties van over de hele wereld gelezen.
Voor rugpatienten, maar ook voor mensen met veel paarden te doen "kan" dit een enorme verlichting zijn van het werk. Ik schrijf met opzet "kan" omdat het van een aantal factoren afhankelijk is.
Niet de minste factor zijn de paarden. Als ze er eenmaal aan gewend zijn, schijnen veel paarden het zelfs wel lekker te vinden, dat gekriebel aan hun voeten. Je moet echter wel over een betrouwbaar paard beschikken dat altijd zijn voet stil houdt., je kunt dan net iets anders rakten dan de plaats die je wil doen, wanneer het nu net zijn voet wegtrekt of verder strekt. Al;s je geen hoef raakt maar iets hoger dan kan een miliseconde wel heftige gevolgen hebben he.
Kijk maar eens hoeveel moeite mensen soms hebben met "voetje geven" Dat is nog slechts een van de risico's.
Je kunt iemand wel leren met een slijper om te gaan, maar veel heb je niet in de hand.
Een andere factor is dat van alle reacties die ik gelezen heb bijna niemand zich bezig houdt met Natuurlijk Bekappen, zoals we hier de mensen aanleren. Als je de voeten maar eens in de maand of anderhalve maand doet, dan is er veel werk aan.
Doe je het volgens NB en onderhoud je de voeten zelf elke week of maximaal 2 weken, afhankelijk van de natuurlijke slijtage, dan praat je over een te verwijderen hoefwand/steunsel van misschien een millimeter. Dat is bij wijze van spreken 4 halen met een rasp!
Je hoeft dan niet alle veiligheidsmaatregelen vooraf te nemen en je paard mag eens wegschieten met een voet.
Natuurlijk kan die hoefwand of steunsel dan nog keihard zijn, maar
smeer hem dan eens in met een mengsel van water en appelazijn.
piet
nah' tuurlijk Natuurlijk