Ilona Kooistra schreef op zondag 3 december 2006, 21:05:
> Piet schreef op zondag 3 december 2006, 21:00:
>
>> Ik haal verse pulp bij een veeboer en schep voor een paar

> over gezocht en dan kom je idd voordelen tegen, maar toch voer
> ik het liever niet. Gewoon omdat ik bang ben toch weer iets te
> verstoren. En als ik dan hoor dat bepaalde paarden bij Pien
> niet tegen bieten kunnen, denk ik weer: tsja...
Ik voer Fahya nu pulpbrokken bij omdat ze nmm te dun is om de winter in te gaan. Ik wil geen andere brok geven omdat ik dacht dat daar te veel rommel in zit, dus heb ik (ook op advies van een leraar van school) besloten om toch maar pulp bij te voeren.
Ik heb dus nu ook een zak gekocht, en ik heb op internet gevonden (en van mn leraar) dat je 1 kg pulp met 3 liter water moet mengen. Nu geef ik steeds nog maar 250 gram, want het is een hele hap die ze weg moet werken zeg.
-Met kokend water kun je het overgieten, en dan geven wanneer het eetbare temp. is
-Met koud water kun je het mengen, en dan moet het minimaal 3 uren weken. Maximaal 12 uren (!!!) omdat het dus zeer snel schimmelt. Ik mocht het
niet een dag van te voren klaar maken, echt maximaal 12 uur van te voren.
Ik dacht ik zeg het maar, want ik had van d verkoper zelfs te horen gekregen dat ik het wel een dag van te voren klaar kon maken, maar van mijn leraar en dat (goede vind ik) stuk op internet duidelijk te lezen kreeg dat het maximaal 12 uren mag weken.
groetjes Marielle