InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5661 berichten
Pagina 147 van 378
Je leest nu alle berichten van "Esther"
Volg datum > Datum: zaterdag 20 januari 2007, 22:0220-1-07 22:02 Nr:74516
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74511
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: selenium en Vitamine E? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Nils Vellinga schreef op zaterdag 20 januari 2007, 21:13:

> Masja schreef op zaterdag 20 januari 2007, 18:57:
>

>>
>> Zoals bijvoorbeeld het Vitamine E Selenium verhaal.
>>
>> Niet elk paard neemt alle soorten Vitamine E op. Heeft dat iets
>> te maken met mijn manier van rijden???
> Niet correct, alle paarden nemen alle soorten vitaminen op,
> maar sommige paarden hebben meer behoeften aan sommige
> vitaminen. Misschien...heeft dat (soms) met de manier van
> rijden/houden te maken?
> Nils en Olly

Sorry voor het knippen, maar ik wil even hier op in gaan. Vit E heeft Sel nodig om opgenomen te kunnen worden. In een schrale ( natuur) wei kan er een tekort optreden Vroeger wisten boeren wel van basisprincipes als bemesting en de veeteelt was een stuk extensiever dan nu, het verschijnsel van uitputting werd ook wel onderkend. denk ik, alleen rijke weiden werden vroeger gebruikt als hooiland ( => afvoer van mineralen) dat waren doorgaans weiden in beekdalen, dus met kwel en aanvoer van mineralen, of uiterwaarden ook als hooilanden werden gebruikt dat weet ik niet. Het heeft dus ook wel met de manier van houden te maken. Ook met de diversiteit van de grassen en planten in de weide.

Es

Volg datum > Datum: zondag 21 januari 2007, 15:1521-1-07 15:15 Nr:74536
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74534
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: selenium en Vitamine E? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Nils Vellinga schreef op zondag 21 januari 2007, 14:45:

> Esther schreef op zaterdag 20 januari 2007, 22:02:
>
>> Nils Vellinga schreef op zaterdag 20 januari 2007, 21:13:

>> Es
>>
>
> Nils en Olly

Ik zal proberen het terug te zoeken, mijn paard is dood gegaan aan een tekort E en sel, wat er bij haar gebeurde is dat ze het niet op kon nemen, gras werd vergif voor haar omdat dat tekort er voor zorgde dat ze geen onverzadigde vetten kon omzetten, die werden vrije radicalen. Zeg maar dat ze zich vast gingen haken aan gezonde cellen. Dit is trouwens wel een zeldzame aandoening dus niet echt relevant voor het gros van de paarden.
Wat de paarden-internist mij toen uilegde was wel dat ze beide nodig hebben het selenium is een soort ant-oxidant. http://www.geocities.com/lucasvo/vrijeradicalenenantioxidanten.html
Er is toen wel geprobeerd om veel selenium en E toe te voegen om het proces te stoppen en dat ze wel die E kon gaan omzetten. Bij een tekort krijg je ook hele bizarre verschijnselen, een paard wordt letterlijk ranzig.
Bij een normaal goed weiland en goed ruwvoer zal er niet zo snel een tekort ontstaan, in het batuurgebied waar mijn paarden lopen wel, er zijn heel wat gebieden in Nedrland waar het niet in de bodem zit.

Es
Volg datum > Datum: zondag 21 januari 2007, 16:4321-1-07 16:43 Nr:74542
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74541
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: selenium en Vitamine E? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Nils Vellinga schreef op zondag 21 januari 2007, 16:22:

> Esther schreef op zondag 21 januari 2007, 15:15:
>
>>>

> denk dat een "gewoon" gezond paard op jou natuurgebied weide
> geen tekorten zal op lopen.
>
> Nils en Olly

Nils ik had vreselijk veel geluk met deze dierenarts, die was er toevallig op gepromoveerd, het is een zeldzame aandoening als een paard het niet op kan nemen, ik heb geen pech gehad met dit paard, we wisten waar we aan begonnen toen ze hier kwam, ( ook al wisten we niet dat ze zo ziek was) het was al een wonder dat ze eerst zo vreselijk opknapte. Toen ze hier kwam kon ze amper op haar benen staan, we hebben haar de kans gegeven. Ze is hier nog erg gelukkiggeweest omdat ze op de veulens mocht passen, daar knapte ze enorm van op, lekker in het natuurgebied met een taak. Ze heeft hier een fantastisch laatste jaar gehad, dat pakt niemand haar meer af.
Je snapt het bijna het verhaal van dit paard, zij had het onvermogen E en sel op te nemen, dus die anti oxidanten deden het bij haar niet. Dat gun je geen dier. Ze had overal 'versteende' vetweefsels én heel veel ontstoken vetweefsel zitten. Ik vind het een beetje naar dat je een beetje de conclusie trekt dat zij teveel E of sel toegevoegd heeft gekregen, maar ik denk niet dat je het zo bedoelt, het was de enige kans die ze had en was het op zijn minst te proberen. Bij haar was het wel degelijk een tekort aan E en sel. Alle bloedwaardes die er ook fout konden zijn waren ook wel fout, behalve haar nierfuncties die waren nog goed. Het laatste was we voor haar konden doen was een paardwaardig einde geven door euthanasie. We zijn tot het einde toe bij haar gebleven, en ze leek echt dankbaar dat er een einde aan de pijn kwam.

Es
Volg datum > Datum: zondag 21 januari 2007, 17:3121-1-07 17:31 Nr:74546
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74545
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: selenium en Vitamine E? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Nils Vellinga schreef op zondag 21 januari 2007, 17:08:

> Esther schreef op zondag 21 januari 2007, 16:43:
>
>> Nils ik had vreselijk veel geluk met deze dierenarts, die was

>>
>> Es
>
> Nils en Olly

Nee het was geen spierziekte, het valt onder metabolic syndrome. Het ging bij haar fout met de vetstofwisseling, vetten werden ranzig gingen ontsteken en dan gingen de vetcellen dood. Die dode cellen 'verkalkten' Daar zijn heel wat biopten uitgehaald om de diagnose zeker te stellen. Toen ze zo erg achteruit ging trad er idd ook spiernecrose op. Ze moet voor ze bij ons kwam al eerder vreselijk ziek geweest zijn, dit is voor ons verzwegen, maar dat was klinisch aantoonbaar omdat ze dus al veel verkalkingen had. Als dit niet was verzwegen dan had ze een kans gehad, dan had ze niet op gras gemogen. Maar ik vraag me dan ook altijd wel af of dat nu wel zo paardwaardig is. Ze was zielsgelukkig bij de veulens en die hebben erg veel van haar geleerd, ze beschermde ze met hart en ziel.
Toen ze er niet meer bij mocht omdat ze zo vreselijk ziek werd kwijnde ze ook daarom weg, ze werd echt depressief, eigenlijk net zo als dat toen ze hier kwam, toen was ze ook nergens in geinteresseerd het was goed om haar die veulens te geven om voor te zorgen, toen pas kreeg ze weer interesse voor de omgeving. Jonge paarden die dit hebben gaan zowiezo dood, die zijn niet te redden omdat ieder wondje dit kan triggeren, bij Ör is het een insectensteek geweest waarschijnlijk wat het heeft getriggerd, dat zullen we nooit weten.

Es
Volg datum > Datum: zondag 21 januari 2007, 21:2321-1-07 21:23 Nr:74619
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74611
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Niet op de wei: Paardwaardig? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
van lennep schreef op zondag 21 januari 2007, 20:54:

> Ik zit alweer aan het aankomende seizoen te denken , met de
> kluten en andere vliegbeesten , en ik weet zeker dat ik Maike
> niet meer in de wei wil hebben.

> gras kan , nog wel een paardwaardig bestaan?
> Ben benieuwd naar jullie mening!
>
> Gr Esther

Jazeker wel Esther, het belangrijkste is dat een paard gezelschap heeft, gezelschap waar het paard gelukkig in is. Ör was gelukkig met haar veulens om voor te zorgen, voor haar en omdat ze veel pijn had, was het niet paardwaardig. Ze had op deontstekingsremmers en pijnstillers wel door kunnen leven, maar verbetering zat er niet meer in. De veulens hebben de ruimte hier in het natuurgebied, die ruimte mocht ik ze ook niet misgunnen. Koop er geen eczemer bij Esther, daar schiet je niets mee op. Wissel gewoon de andere paarden af als gezelschap voor Maike, die hoeft niet alleen te staan. Bij Ör kwam er een uitzichtloze situatie en erg veel pijn om de hoek kijken. Dat waren overwegingen die ook meespeelden in de beslissing om haar in te laten slapen, maar vooral, ze wilde zelf niet meer, ze stond daar maar met haar hoofd naar beneden te treuren, er was voor haar geen toekomst. Ze had het zelf ook opgegeven, daar ben ik van overtuigd.

Es
Volg datum > Datum: zondag 21 januari 2007, 23:0221-1-07 23:02 Nr:74639
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74630
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Niet op de wei: Paardwaardig? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
van lennep schreef op zondag 21 januari 2007, 22:41:

> Christel Provaas schreef op zondag 21 januari 2007, 22:01:
>
>> Als je moest kiezen tussen de wei of de paddock, wat zou je dan

> vitamine toevoeging met de seme gaat doen] , ik eens zal
> proberen om hem wat afgemaaid gras te geven.
>
> Gr Esther

Esther ik begrijp wat je bedoelt, we vloeken gewoon in de kerk en hopen dat er geen pastoor is die het hoort want dat wordt biechten.
Ik proef eigenlijk een beetje wanhoop of het voor Maike paardwaardig is, ik denk dat dat niet aan wel of geen gras ligt maar aan het hele beeld wat Maike vertoond, begrijp ik dat goed? Internet is een raar medium hoor.
Soms helpt het om een lijstje te maken met afwegingen, het is beslist niet zo dat er geen nuances in situaties zijn. Ik denk dat het belangrijk is om die afwegingen te maken. Wat bij zware eczemers wel kan werken is veranderen van omgeving, de eczeemugjes zijn slechte vliegers, een plek in de wind ( kust) kan misschien al verlichting geven, daarmee kun je in ieder geval een oorzaak uitsluiten, zijn het de mugjes, of is het ook gras, bomen of wat dan ook. Dat was bij Ör hier erg opvallend, toen ze hier kwam zat ze vol 'eczeem' en open plekken, dat alles genas hier. Zelfs toen ze zo vreselijk ziek werd kreeg ze dat weer, en dat was in de winter, ze werd eind oktober zo ziek, begin december was het genoeg geweest.
Nu moet je bedenken dat we hier in een muggenwalhalla wonen midden in het moeras. Is het niet een idee om Maile eens tijdelijk te verhuizen naar een gebied bijv Vlieland ( misschien kan ik iets voor je regelen) en kijken wat er gebeurt?

Es
Volg datum > Datum: maandag 22 januari 2007, 11:4622-1-07 11:46 Nr:74674
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74672
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: paardenhoeve gezocht Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Cedric Coucke schreef op maandag 22 januari 2007, 11:40:

> Hi iedereen,
>
> Dit is niet echt een paardnatuurlijke vraag maar toch!!!!

> kunnen samenbrengen.
> Iemand enig idee????
>
> Gr.Cedric

In Nederland of in Dubai?? Het is in ieder geval een leuk idee.

Es
Volg datum > Datum: maandag 22 januari 2007, 22:4622-1-07 22:46 Nr:74793
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74790
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Welke liksteen? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Frans Veldman schreef op maandag 22 januari 2007, 22:06:

> Christel Provaas schreef op maandag 22 januari 2007, 19:20:
>
>> Een himalayasteen is zeezout zeg je.

> ieder geval meer Jodium. ;-)
>
> Groeten,
> Frans

Hoe zat dat ook weer met Nazo zout en Jozo zout? Jozo had jodium, en Nazo toch juist niet? Had ook iets met radioactiviteit te maken meen ik, als je schildklier er uit is en je krijgt radioaktieve slok ( tegen de restjes) mag je absoluut geen Jozo zout, maar wel Nazo.
Is het met likstenen dan echt jozo, ik meende dat dat nu juist werd toegevoegd, maar kan het helemaal fout hebben natuurlijk.

Es
Volg datum > Datum: maandag 22 januari 2007, 23:1322-1-07 23:13 Nr:74797
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74795
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Welke liksteen? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Frans Veldman schreef op maandag 22 januari 2007, 22:56:

> Esther schreef op maandag 22 januari 2007, 22:46:
>
>> Hoe zat dat ook weer met Nazo zout en Jozo zout? Jozo had

> mensen, een snufje jodium wordt toegevoegd.
>
> Groeten,
> Frans

Als ik het dus goed begrijp wordt er jodium aan keukenzout toegevoegd en is dat niet iets dat in zuiver zout zit bijv in zeezout ? Ik herinnerde me idd ook iets over struma en het verband met gebrek aan jodium. Alleen ik heb nog nooit van een paard met struma gehoord ;-)
Ik denk weer te veel geloof ik.

Es
Volg datum > Datum: maandag 22 januari 2007, 23:1422-1-07 23:14 Nr:74798
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74796
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Welke liksteen? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
J. Pelgrim schreef op maandag 22 januari 2007, 23:06:

> Esther schreef op maandag 22 januari 2007, 22:46:
>
>>

>
> Nazo zout bestaat toch niet ? Ik ken wel een Nezo zout en dat
> is inderdaad
> ongejodeerd.

Ja klop, moet Nezo zijn. Krijg je met opdrogende toetsenborden ;-)
Volg datum > Datum: dinsdag 23 januari 2007, 22:3023-1-07 22:30 Nr:74868
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:74867
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Welke liksteen? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Michiel schreef op dinsdag 23 januari 2007, 22:26:

> Wil schreef op dinsdag 23 januari 2007, 22:16:
>
>> Moet ik eerlijk zeggen dat vermalen Himalaya ook een lekker
>> tafelzoutje is ;-))
>> Nét zoals zeezout.....
>
> Alleen beitel ik me suf op dat blok. En dan in de zoutmolen. Ik
> heb geen zin om peperduur gemalen H.zout te kopen. Hoe doe jij
> dat Wil?
>
> Groetjes, Michiel

Kennen jullie de nieuwe Rocky niet, komt uit de rocky Mountains ipv de Himalaya, The real Natural American way of licking!!
Volg datum > Datum: donderdag 25 januari 2007, 14:1525-1-07 14:15 Nr:75095
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:75073
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Niet op de wei: Paardwaardig? Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
van lennep schreef op donderdag 25 januari 2007, 11:18:

> Wil schreef op dinsdag 23 januari 2007, 13:58:
>
>> Esther schreef op zondag 21 januari 2007, 23:02:

> van waar ik nou eigenlijk heen wou met dit topic .
> Ik hoop dat dat nu een beetje duidelijker is geworden.
>
> Gr Esther

Ik weet dat op Vlieland stal Edda zit, zij hebben haast alleen maar exzemers, echt ook hele zware eczemers, en daar hebben ze er geen last van en op de wal of hoe noem je dat, het vasteland zeg maar hebben ze wel erg veel klachten.
Ik denk dat het ook door de wind die er altijd wel is. Die coloides houden niet van wiind omdat het slechte vliegers zijn.
Maar wie weet zitten er daar ook wel andere mineralen in de bodem door de zee, geen idee.

Es
Volg datum > Datum: donderdag 25 januari 2007, 21:3825-1-07 21:38 Nr:75121
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:75057
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Shiny's back! Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Michiel schreef op donderdag 25 januari 2007, 10:05:

> Piet schreef op donderdag 25 januari 2007, 8:13:
>
>> Van het voorjaar gaan we mijn maatje zadelmak maken. Hij

> kan dit alleen door naar die ezonde kost te kijken en meer te
> bewegen. Al het andere is nutteloos en frustrerend.
>
> Groetjes, Michiel

He fijn Piet dat het zo goed gaat met Shiny en met jou!
Klasse verhaal.
Tsja de kilos en dat Sonja Bakker dieet, mijn paarden staan nu in de tuin op beperkt hooi, bij hun mag er wel 100 kilo af ;-)
Voordeel is, ze gaan zeer effectief met voedsel om, nadeel is .........of je hooi lust?????

Es
Volg datum > Datum: donderdag 25 januari 2007, 22:5725-1-07 22:57 Nr:75134
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:75129
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Artrose bij een jong paard Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
Geertje schreef op donderdag 25 januari 2007, 22:36:

> clarissa ruijgrok schreef op donderdag 25 januari 2007, 22:15:
>
>> clarissa ruijgrok schreef op donderdag 25 januari 2007, 22:01:

> morgen vragen, het was in ieder geval speciaal tegen artrose en
> toen ik duivelsklauw las dacht ik echt dat dat het was. Het was
> ook wel in druppels te krijgen he, alleen niet gewoon als
> kruid. Maar goed, ik ga morgen vragen wat het precies was!

Over duivelsklauw ( Harpagophytum Procumbens L) kan ik alleen deze link zo snel vinden een extract uit wetenschappelijk onderzoek, in ieder geval is dit niet van een bedrijf met economisch belang dat baat heeft bij de verkoop.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=search&DB=pubmed
Volg datum > Datum: donderdag 25 januari 2007, 23:0925-1-07 23:09 Nr:75140
Volg auteur > Van: Esther Opwaarderen Re:75137
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Artrose bij een jong paard Structuur
Esther
Friesland
Nederland


5661 berichten
sinds 2-11-2003
clarissa ruijgrok schreef op donderdag 25 januari 2007, 23:03:

> !
>>
>> Over duivelsklauw ( Harpagophytum Procumbens L) kan ik alleen
>> deze link zo snel vinden een extract uit wetenschappelijk
>> onderzoek, in ieder geval is dit niet van een bedrijf met
>> economisch belang dat baat heeft bij de verkoop.
>> http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?CMD=search&DB=pubm
>> ed
>
> Misschien blond van mij, ik snap deze link niet? hij doet het
> wel, maar waar staat de beschrijving?

Nee ligt niet aan jou, ik heb de link zo gekopieerd zoals ie was, maar helaas gaat dat fout zie ik.
Ik denk dat je het beste gewoon in pubmed even de wetenschappelijke naam kunt plakken van devilsklauw, Harpagophytum Procumbens L en dan op find moet klikken dan moet ie het doen hoop ik.
Je leest nu alle berichten van "Esther"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
5661 berichten
Pagina 147 van 378
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact