Ans Jondral schreef op vrijdag 9 maart 2007, 14:00:
> hals van m'n paard te laten steken. heeft iemand een plan?
>
> groetjes
> Ans
Een deel uit een artikel van de site:
http://www.senat.be/www/?MIval=/publications/viewPubDoc&TID=50343575&LANG=nl.... KNIP.... Met ingang van januari 2004 moesten in Nederland alle paarden en pony's geÔdentificeerd en geregistreerd worden door middel van een paspoort en microchip. In december 2004 besloot een groep van bekende ruiters en personaliteiten de ´ Nijhof-groep ª op te richten die het aanbrengen van een microchip betwist en uiteindelijk, op basis van ´ gewetensbezwaren ª tegen het inbrengen van een vreemd voorwerp in een dier, ontheffing hebben bekomen en in de plaats een DNA-typing mochten toepassen. Die uitzonderingsmaatregel werd in Nederland eerst toegestaan tot 1 februari 2005. Nu heeft de Nederlandse minister van Landbouw Veerman beslist een DNA-typing als identificatiemiddel te aanvaarden. Ook in BelgiÎ blijkt er een grote groep tegenstanders te bestaan tegen het inbrengen van een microchip als identificatie- en registratiemiddel. Infra volgt de door hen aangehaalde argumentatie tegen het aanbrengen van een chip :
— Bij het inbrengen van de microchip ontstaat er enige stress bij het dier.
— In het onderzoeksrapport van de Europese Commissie over de mogelijke invoering van elektronische identificatie van runderen lezen wij : ´ De bijzondere omstandigheden in slachthuizen (aanwezigheid van grote apparaten) beÔnvloeden kennelijk de werking van de stationaire leesapparaten (tot zover de controle van microchips in slachthuizen) ª. Op gebied van identificatie gaat dit argument niet op, daar het dier moet geÔdentificeerd zijn alvorens het geslacht wordt. Op gebied van volksgezondheid kunnen wel vragen rijzen bij die 20 % niet-geÎxtraheerde chips. In dit zelfde rapport staat te lezen dat die niet-geÎxtraheerde chips mogelijkerwijze voor frauduleus gebruik aangewend kunnen worden.
— Voor het welzijn van het publiek en de veiligheid op de consumptie treffen wij loco citato de volgende opmerking aan : ´ Slechts 80 % kon worden gerecupereerd en slechts 52 % daarvan kon goed gelezen worden. Het extractieproces beÔnvloedt kennelijk de leesbaarheid. ª
— Voor de diefstallen is het zeker geen sluitende oplossing zolang er geen regelmatige controle is van de paspoorten op de openbare weg en de strafmaat op diefstallen niet wordt verstrengd.
...KNIP ...
En wat dacht je van deze:
http://www.polfed-fedpol.be/pub/archief/RevRijkswacht143/paardendief_nl.pdfKunnen jullie Belgen hier niets mee als protest tegen het Chippen? Vooral dat een agent van jullie Federanle politie al aangeeft dat dieven een chip al onklaar kunnen maken!