InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1182 berichten
Pagina 28 van 79
Je leest nu alle berichten van "Elzaliene Proost"
Volg datum > Datum: dinsdag 22 mei 2007, 23:1822-5-07 23:18 Nr:85312
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:85310
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Vochtophoping na tekenbeet Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Geertje schreef op dinsdag 22 mei 2007, 22:15:

>> Door zulke voorbarige conclusies krijgen veel paarden antibiotica. Maar door de vele bijwerkingen hiervan doen ze vaak meer schade dan dat ze goed doen…Volgens Dr. Kopp is nog niet éénmaal bewezen dat antibiotica überhaubt het virus de das omdoet. Er zijn onderzoekingen die bewijzen dat Antibiotica de veroorzaker zo goed onder controle houdt dat er in het bloed geen antistoffen te vinden zijn. Maar na een half tot ¾ jaar stijgen bij veel dieren de waarden in het bloed alsnog.
>> Doordat we hier meerdere Borreliose ondersoorten hebben zijn de onderzoekingen uit Amerika praktisch waardeloos.
>
> Omdat ik een enorme betweter ben :-D, heb je het vertaald of zo
> overgenomen?
> B. burgdorferi is namelijk geen virus... Best een fout als dat
> zo in je boek zou staan... Dan zou antibiotica namelijk grote
> onzin zijn om te geven...
> Verder wel heel interessant :).

Nee vertaald... En inderdaad fout van mij: "... überhaubt het virus de das om doet." moest zijn: "... überhaubt de Borrelien de das om doet." Het is een bacterie tenslotte.
Weet trouwens niet of 'Borrelien' op z'n Duits is of dat wij dit ook zo noemen... Das even lastig met een ziektebenaming in een andere taal. Maar in dit geval dacht ik niet zo'n ramp want het gaat tenslotte om 1 ziekte: Borreliose oftewel Ziekte van Lyme. En dat begrijpt iedereen wel uit het hele verhaal toch?

Kan nog even voor de liefhebbers vertellen waar de benamingen van deze bacterie en veroorzaakte ziekte vandaan komen, ook best interessant:

Borreliose is een bacteriële infectie die pas midden jaren 70 onder de aandacht kwam. In het Amerikaanse stadje Lyme, Connecticut, vielen indertijd 51 door teken gebeten mensen door Artritisachtige symptomen en huidontstekingen op en rond de tekenbeet op.
De ziekte heet naar dit stadje ook Lyme-Borreliose of 'Lyme Disease', Ziekte van Lyme dus. In 1982 isoleerde de Bacteriologe Willy Burgdorfer de veroorzaker. Zijn ontdekster en het Franse woord 'Borrel' voor bacterie gaven de spiraalvormige microben hun naam: Borrelia burgdorfi. Willy Burgdorfer vond de Borrelien in de darm van teken en vond daarmee de belangrijkste overdrager, die zowel mensen als dieren bijt.
Volg datum > Datum: woensdag 23 mei 2007, 14:5223-5-07 14:52 Nr:85374
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Afweer oppeppen? Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Mike hoest nu ook nog sinds een dag of twee. Dezelfde droge hoest met gestrekte hals en geen neus uitvloeing als eind vorig jaar. Toen kreeg hij Ventipulmin (of is het Ventripulmin...?).
Wil de DA nu weer laten luisteren maar het zal mij niets verbazen dat hij door het gevecht tegen zijn ontstekingen niet best in zijn afweer zit en daardoor het nu ook nog 'te pakken' heeft gekregen.

Heeft het zin om de DA te vragen meteen iets mee te brengen om zijn afweer te ondersteunen en misschien ook iets om zijn darmflora weer te herstellen na al die antibiotica?

Hij staat natuurlijk dag en nacht op het land en dat is biologisch maar niet een echt kruidig paarden land...
Volg datum > Datum: dinsdag 29 mei 2007, 12:3929-5-07 12:39 Nr:85763
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:54089
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: boomloos ja/nee Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Nick Altena schreef op zaterdag 8 juli 2006, 15:05:

> Huertecilla schreef op zaterdag 8 juli 2006, 9:35:
>
> Eigenlijk wilde ik helemaal niet meer reageren op dit

> waar je op moet letten bij BEIDE soorten zadels ongeacht het
> merk !
>
> Nick

Helemaal met je eens Nick! En niet persé omdat H vooral Barefoot afkraakt, ik heb al 3 jaar een Barefoot Western namelijk, maar omdat ik hetzelfde constateer als jij nu schrijft.
Volg datum > Datum: woensdag 30 mei 2007, 11:3330-5-07 11:33 Nr:85953
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:85920
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Sjippen Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Malenka schreef op woensdag 30 mei 2007, 9:21:

> Spirithorses schreef op dinsdag 29 mei 2007, 22:56:
>
>> Effe iets anders tussendoor:

>
> Tja, dat is wat mijn dierenarts bij ons ook zij zo'n 2 jaar
> terug. Jammer genoeg kreeg hij geen gelijk en is het er wel
> gewoon door in Nederland.

Malenka, DNA mag hier in Nederland nu toch i.p.v. chippen? Of is mij ergens iets ontgaan? 'Tis dat Mike al gechipped was toen ik hem kocht anders had ik voor het DNA gegaan...
Volg datum > Datum: woensdag 30 mei 2007, 11:4530-5-07 11:45 Nr:85954
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:85953
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Sjippen Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Elzaliene Proost schreef op woensdag 30 mei 2007, 11:33:
>
> Malenka, DNA mag hier in Nederland nu toch i.p.v. chippen? Of
> is mij ergens iets ontgaan? 'Tis dat Mike al gechipped was toen
> ik hem kocht anders had ik voor het DNA gegaan...

........

Toch ontheffing voor chippen paarden

Minister Veerman heeft besloten de ontheffingsmogelijkheid d.m.v. DNA-vaststelling, het alternatief voor chippen, voorlopig te handhaven. Eerder was er sprake van dat na 1 februari 2005 geen ontheffing meer verleend zou worden.

Veerman wil dat er een onderzoek komt naar eventuele definitieve invoering van dit alternatief.

Minister Veerman: dankuwel!!!

Website: www.invisio.nl/antichip

DN redactie
DN 28/01/2005

.......

Dit staat op de website van Groep Nijhof: http://www.invisio.nl/antichip/

LAATSTE NIEUWS:

OPROEP: heeft u een paard dat problemen heeft ondervonden door de plaatsing van de chip? Of wilt u de overheid en de EU ook wel eens vertellen wat u ervan vindt? E-mail of bel met Annemieke Bos, 06-20868976. Als u belt zonder nummerherkenning zal de telefoon niet aangenomen worden.

--------------------------------------------------------------------------------

3 maart 2007 - Geïmplanteerde microchips kunnen kanker veroorzaken

In vakkringen is met opwinding gereageerd op het nieuws van het Institut für experimentelle Pathologie van de Medizinische Hochschule Hannover, Duitsland. Om de ontwikkeling van tumoren (kanker) als gevolg van radioactieve straling en van chemische stoffen te bestuderen zijn bij muizen microchips geïmplanteerd ter herkenning. Na enige tijd bleken 36 muizen tumoren te hebben ontwikkeld met de transponder als centrum.
De wetenschappelijke opwinding is het gevolg van een vraag die Michael Steenbergen, voorzitter van de Arkansas Animal Producer’s Association, stelde in augustus 2006 tijdens de National ID Expo in Kansas City, USA. Op zijn vraag: “Welke onderzoeken zijn gedaan naar de veiligheid van de transponders die zijn geïnjecteerd in dieren?” volgde namelijk een oorverdovende stilte. Die tenslotte leidde tot het Duitse rapport. Saillant detail: dit betrof muizen met microchips van Nederlands fabrikaat.
Maar ook uit onderzoeken in Frankrijk (Unité d’Anatomie Pathologique van de École Nationale Vétérinaire in Nantes), de Verenigde Staten (Toxicology Department van de Bayer Corporation in Stilwell, Kansas) en China (helaas geen Engelse versie beschikbaar) bleken gelijksoortige resultaten bekend over zowel muizen als ratten. In Italië (Instituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie in Legnaro, Padua) is een hond gedocumenteerd met rond zijn transponder een tumor die zich had genesteld in het bindweefsel.
De onderzoekers noemen de uitkomsten alarmerend en volgens hen blijkt het implanteren van microchips gevaarlijker dan tot nu toe aangenomen. Zoals de Amerikaanse journaliste Jane Williams schreef, is bij het chippen alleen aan de techniek gedacht en niet aan de gevolgen op de lange termijn. De op boven vermelde National ID Expo aanwezige gepensioneerde dierenarts Melvin T. Massey uit Brownsboro, Texas, liet van zijn verontrusting blijken in zijn brief aan de American Horse Council: “Ik ben rustend dierenarts en fok nog steeds met enkele paarden. Vanwege een vergroot risico op sarcoom (kwaadaardig gezwel) door migratie of infectie wil ik geen microchips in mijn paarden.”
Tot nu toe blijkt één procent van de geteste laboratoriummuizen en -ratten binnen twee jaar een tumor te ontwikkelen rond de transponder. Het ligt voor de hand dat het percentage zal toenemen naarmate de chip zich langer in het lichaam bevindt. En tevens, dat het bij grotere dieren, zoals paarden, langer dan twee jaar duurt vóór de tumor zich manifesteert. Maar aangezien het paard geacht wordt ook veel langer te leven dan een muis is een op latere leeftijd (10 jaar ? 15 jaar?) optredend carcinoom een allerminst denkbeeldig gevaar. Waarvan het (financiële) risico door zowel de chippende instantie (stamboek/sportfederatie) als de verantwoordelijke instantie (het Productschap) geheel wordt afgewenteld op de eigenaar.
Verder onderzoek is zeker nodig maar de resultaten van dit beperkte onderzoek wijzen al reeds uit dat het gokken is met de gezondheid van je dier als je het laat chippen – aldus Jane Williams, Bluffton, Arkansas, in American Family Voices, jan. 2007.
Voor mrs. William’s originele tekst zie: www.louisville-pets.com/microchip_cancer_study.html.

--------------------------------------------------------------------------------

2 maart 2007 - Hackers klonen implanteerbare rfid-chip

Hackers hebben tijdens de HOPE-conferentie in New York gedemonstreerd hoe de implanteerbare rfid-chip Verichip gekloond kan worden.

De hackers, Jonathan Westhues en Annalee Newitz, demonstreerden met behulp van een rfid-lezer, een antenne en een laptop met software die signalen oppikt, hoe het identificatienummer van de Verichip kan worden verkregen. Newitz implanteerde de rfid-chip in haar arm. Westhues hield de rfid-lezer tegen de arm van zijn collega. Vervolgens scande hij de rfid-chip opnieuw met met de antenne die aan zijn laptop was verbonden. Zo werd het signaal dat door de chip werd uitgezonden opgevangen. Vervolgens hield Westhues de rfid-lezer bij de antenne, en werd het unieke identificatienummer van de chip in Newitz' arm blootgelegd. Op basis van deze informatie kan de chip volgens de hackers gekloond worden. "Verichips' website beweert dat de chip niet kan worden nagemaakt. Jonathan en ik hebben nu aangetoond dat dat niet waar is", zo verklaarde Newitz tegenover Reuters. Volgens haar bevat de Verichip geen ingebouwde beveiliging.
Een woordvoerder van Verichip verklaarde tegenover het persbureau dat het bedrijf nog niet de gelegenheid heeft gehad om het experiment te beoordelen en wilde daarom niet op de uitkomst ingaan. Wel verklaarde hij dat het erg moeilijk is om een Verichip na te maken. De chip zou volgens hem veiliger zijn dan 'alles wat je in je portemonnee hebt'.
De Verichip heeft het formaat van een zandkorrel en kan worden gebruikt om bevoegden toegang te geven tot beveiligde omgevingen of om medische gegevens van patiënten in ziekenhuizen uit te lezen als deze niet bij kennis zijn, zo meldt The Register.

Bron: Webwereld 26 juli 2006
Volg datum > Datum: woensdag 30 mei 2007, 11:5230-5-07 11:52 Nr:85957
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:85671
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: grondwerk en bitloos rijden Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
belinda defraene schreef op zaterdag 26 mei 2007, 13:53:
...KNIP...
En zoals hier al vaak gezegd is. Als ze niet
> willen stoppen doen ze dat ook niet met het scherpste bit.
> veel succes en vooral plezier.
> groetjes
> belinda

YEP! Al verschillende keren in mijn leven (41 jaartjes jong) ervaring mee gehad! ;-)
Wel moet ik zeggen dat de relatie tussen jouw en je paard goed en duidelijk moet zijn én je moet de One Rein Stop er goed intrainen, het moet als het ware een reflex worden.
Mijn paard Mike wilde voorheen in sommige gevallen absoluut niet naar de ORS luisteren.. Maar dat kwam omdat hij op dat moment mij het vertrouwen niet wilde (kon) geven... Ik schoot dus nog tekort.
Volg datum > Datum: woensdag 30 mei 2007, 16:4730-5-07 16:47 Nr:85995
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:85961
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Sjippen Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Moniek schreef op woensdag 30 mei 2007, 12:10:

> Elzaliene Proost schreef op woensdag 30 mei 2007, 11:45:
>
>> Elzaliene Proost schreef op woensdag 30 mei 2007, 11:33:

> En waar staat deze mening van Minister Veerman op
> www.invisio.....? Of lees ik erover heen?
>
> Moniek

Onder het rubriek links in de kantlijn: 'diversen'. Hierin staat diverse correspondentie met minister Veerman...
Volg datum > Datum: vrijdag 1 juni 2007, 11:071-6-07 11:07 Nr:86267
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86028
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Sjippen Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Esther schreef op woensdag 30 mei 2007, 20:23:
...KNIP...
> In mijn directe kennissenkring zijn er paarden die overnieuw
> gechipt moesten worden omdat de chip niet meer leesbaar was.
> Dit lijkt met name te gebeuren bij IJslandse chips en de
> incompabiliteit van de chiplezers, maar ook bij Nederlands
> gechipte paarden zijn me deze verhalen bekend.
...KNIP...
> Es

Bij de Fjord van een vriendin van mij die gechipped was bleek die chip ook onleesbaar te zijn.
Ze moest er dus een 2e in laten zetten en dat alles nog op haar kosten ook!!!!
Paspoort moest dus ook verandert want er kwamen nieuwe EAN-codes bij die nieuwe chip... LALALA... Loopt IJze nu met 2 van dingen in zijn lijf.
Volg datum > Datum: maandag 4 juni 2007, 11:004-6-07 11:00 Nr:86626
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86540
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Les van Conrad Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
CooLLady schreef op zondag 3 juni 2007, 16:38:

> Hai lieve PN vrienden,
>
> Wie heeft er al s les gehad van Conrad en heeft dit voor jou en
> je paard geholpen etc..
>
> Want wil graag les van hem maar ken geen ervaringen van
> mensen:-(
> En wie wil mee lessen in Noord-Holland;-)
>
> MVG Milena
> Heb je ooit wel s een Haan horen zeggen dat ie vroeger een
> Eitje was;-)

Kan de lessen van Conrad van harte aanraden hoor!!! De benaming die hij (met Piet geloof ik) bedacht heeft voor zijn methode: "Subtiel Trainen" is helemaal toepasselijk. ;-) Zonder druk of geweld het toch voor elkaar krijgen wat je van je paard of pony wilt.

Heb nu een half jaar les van hem en alleen door mijn niet beste gezondheid ben ik nog niet zo ver als ik had gewild (weer kunnen rijden) maar wat hij je leert werkt! Natuurlijk moet je ook aan jezelf werken en hoe snel alles gaat hangt van jouw, je paard en de omstandigheden af, maar da's logisch...

En er lessen in Noordholland al meerdere mensen bij hem, waaronder ik dus, maar ik denk dat iedereen liever op eigen locatie blijft. Is denk ik ook beter omdat je dan lest dáár waar jij en je paard ook het meeste omgang hebben. Voor de reiskosten vergoeding hoef je niet te vrezen hoor ;-) Hij planned het zo dat hij over de dag zoveel mogelijk lessers in elkaars buurt heeft. Dat houdt die kosten laag.

Veel plezier!
Volg datum > Datum: maandag 4 juni 2007, 12:024-6-07 12:02 Nr:86636
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86420
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Partij voor de Dieren in de Hoefslag Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Peter Donck schreef op zaterdag 2 juni 2007, 14:57:

> Esther schreef op zaterdag 2 juni 2007, 14:04:
>
>>> Egon schreef :

...KNIP...
> een evolutie die eigenlijk al plaats aan het grijpen is gezien
> het grote aantal boeren
> in bepaalde regio's die deels, grotendeels of zelfs volledig
> overschakelt op paarden
> en alles wat er omheen hangt,
> alleen is de mentaliteit bij dit populus-segment nog té
> konservatief
> en on-ruimdenkend om hier ook op ekologisch, landschappelijk en
> paardgericht
> vlak te skoren
> ...KNIP...

Peter, dit ligt niet altijd aan die boeren hoor! Had het er afgelopen zaterdag nog met Conrad over dat het veel beter zou zijn dat alle paarden van stal beter in gemengde groepen op grote weides zouden moeten staan.
Nu worden de hectares met stroomdraad in stukken verdeeld waar dan per strook 2 tot 3 paarden op grazen die bij elkaar kunnen.
Probleem is dat de meeste eigenaren van de paarden dit nooit zouden willen.
Die van de merries willen niet dat hun lievelingen door b.v. mijn Mike worden gedekt... Ze zijn bang voor verwondingen. Het groepje eigenaressen van IJslanders willen alleen IJslanders bij elkaar en andere rassen er niet bij... Er lopen aardig wat paarden rond met ijzers onder, als die eens flink uithalen is de kans op verwonding veel groter... Veel mensen willen geen dominante paarden bij hun paard(en) omdat ze dan zelf de wei bijna niet op durven om hun paard eraf te halen.

De eigenaar (voormalig veeboer) van de stal is een heel makkelijke man, waar als het maar mogelijk is veel te regelen is. Voor hem zou zo'n grote gemengde kudde op al zijn hectaren veel minder werk geven ook nog! Maar hij kan zijn onwillige klanten niet dwingen hij moet laveren tussen verschillende meningen. Helaas is nog steeds het grootste percentage paardeneigenaren van de niet-NH kant. Zouden er hiervan heel veel weglopen krijgt hij er niet genoeg NH-ers voor terug ben ik bang en dan gaat de boel ten onder...

>> Klopt mijn inziens ook dat kruiden niet in een begraaste wei
>> groeien, tenminste de kruiden die je graag wilt, die worden al
>> voor ze zaad kunnen zetten opgegeten. Wat ik weer wel vind is
>> dat als je weiden in het gebied aanpast er voor paarden dan
>> altijd schuilmpgelijkheden zijn in te passen, bijv door een
>> zooitje bomen.
...KNIP...

Esther, (tenminste, ik geloof dat bovenstaand stukje van jouw hand is toch?) Die bomen zou ik fantastisch vinden, maar hier in Noordholland hebben we letterlijk een 'polder model': weidse vergezichten moeten gehandhaafd blijven dus als je iets plant of neerzet wat dat zicht onderbreekt... OEI!
>
> zelfs grassen worden ge-culd op meerjarigheid of
> overblijvendheid,
> alle éénjarige zaadzetters worden er uitgevreten wegens de
> onmogelijkheid tot
> verderzetten
> ...KNIP...

> dit laatste zou ik nu wel eens willen uitgelegd zien es ?!
> in het licht van de eigendoms-postzegels van de modale
> paardenhouder

Daar zie ik ook een probleem! Mike staat met 2 andere ruinen op zo'n 'postzegel', wel komt er zo nu en dan een strook ongebruikt gras bij maar het land is en blijft aardig kort nu. Misschien ook omdat er in het noord-westen van Nederland toch nog het minste regen is gevallen... Maar ik denk zelf dat ook al is het een aardige postzegel kwa grootte het toch niet groot genoeg is. Gras en vooral kruiden krijgen niet de kans om lekker te groeien en paarden staan er ook nog om bekend tot onder het groeipunt van gras te grazen wat herstel nog meer vertraagt.

Wel denk ik dat ze net voldoende eraf kunnen halen want Mike (de enige van de 3 die dag en nacht op die wei blijft) ziet er 'dik' genoeg uit. En het gras is niet door overbegrazing aan het vergelen.
Volg datum > Datum: maandag 4 juni 2007, 12:054-6-07 12:05 Nr:86638
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86421
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Partij voor de Dieren in de Hoefslag Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
e m kraak schreef op zaterdag 2 juni 2007, 15:09:
> ...KNIP...
> Afgetrapte landjes anderzijds zijn gewoon het gevolg van
> formaat. Als je relatief veel dieren op weinig oppervlak wilt

> dergelijk natuurbeleid; Ben Koks (grauwe kiekendieven) zie ik
> binnenkort ook weer, die is ook goed thuis in de noordned.
> agrawereld qua haalbaarheid. LTO moet je ook mee hebben.
>
Ben heel benieuwd naar wat daar voor oplossingen uit zullen komen Egon!
Volg datum > Datum: maandag 4 juni 2007, 12:584-6-07 12:58 Nr:86645
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86641
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Partij voor de Dieren in de Hoefslag Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Esther schreef op maandag 4 juni 2007, 12:21:

> Elzaliene Proost schreef op maandag 4 juni 2007, 12:02:
>
>> Daar zie ik ook een probleem! Mike staat met 2 andere ruinen op

> dan plaatselijk op de mestplekken, waar dan weer niet wordt
> gegeten.
>
> Es

Gelukkig is er bij ons amper zuring op de voor begrazing bedoelde weides en JKK komt hier (nog) niet voor. De weilanden bij ons op stal zijn nu biologisch en geen koeienweides meer. Maar inderdaad zijn ze wel nog wat éénzijdig begroeit. Zal eens aan de eigenaar vragen wat hij precies doet en laat met het land... In ieder geval is er ook nog een gedeelte dat vogelbroed gebied is. Daar mogen nog geen paarden op of gemaaid worden. Daar groeien veel meer soorten grassen en kruiden. Wat me logisch lijkt. Als het land gebruikt mag worden na het broedseizoen wordt het gemaaid en dit hooi krijgen onze paarden dan weer in de winter.

Ik pluk van het ongemaaide/onbegraasde land van stal het (geschikte) eten voor mijn cavia: ik kan kiezen uit diverse soorten grassen, breed- en smal bladige weegbree, paardenbloem, rode klaver, witte klaver, scherpe boterbloem, hier en daar wat zuring, riet bij de sloot kanten en nog wat planten soorten die ik niet ken...
Volg datum > Datum: maandag 4 juni 2007, 13:084-6-07 13:08 Nr:86646
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86630
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: blad schijnaardbei giftig? Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Peter Donck schreef op maandag 4 juni 2007, 11:37:
>
> het groeit als de pest, bij mijn weten niet giftig en de
> vruchtjes smaken naar niks
> gééf mij maar echte bosaardbei maar daarvan is hier niet één
> meer van over
> enneuh.......onkruid bestaat niet !

Bedoelen jullie die aardbeitjes met gele i.p.v. witte bloempjes en daar komt een aardbeitje van met rode pukkeltjes en vanbinnen net wit piepschuim achtig spul. Dus alleen de buitenkant is rood...
Dat heb ik in mijn tuin staan als bodembedekker en kan deze soort omdat hij gele bloempjes heeft in geen tuin of kruiden boek vinden...

En inderdaad Peter: helaas niet eetbaar, alleen de slakken lusten ze natuurlijk... 'onkruid bestaat niet' ben ik helemaal mee eens $1
De 'gecultiveerde soorten' zijn allemaal uit 'onkruid' m.b.v. de mens ontstaan. Mijn tuin is dan ook een doorn in het oog voor diegenen die natuurlijke planten onkruid vinden! Ik ben juist gek op een beetje wilde tuin met zoveel mogelijk natuurlijke planten. Jammer alleen dat de bloemen vaak wat kleiner zijn dan die van vele gecultiveerde soorten... Maar dan weet je meteen één van de redenen waarom die soorten gecultiveerd werden door de mens. Voordeel is wel dat de natuurlijke soorten vaak sterker zijn, nadeel dat de bodemsamenstelling geschikt moet zijn en niet idere wilde plant die ik in mijn tuin zou willen zien er zal aanslaan.

Okee, dat was even off-topic. ;-)
Volg datum > Datum: woensdag 6 juni 2007, 11:266-6-07 11:26 Nr:86963
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86947
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: gezwollen oogleden en tranende ogen Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Eva Saegerman schreef op woensdag 6 juni 2007, 10:05:

> Gisteren hadden zowel Queenie als Maia beiden flink gezwollen
> oogleden, rode en tranende ogen.
>
> Iemand een idee wat oorzaak kan zijn?

Mike had vorig jaar een oogontsteking door vliegen: oogwit was rood, tranen en gele prut in zijn oog... Of zijn oogleden gezwollen waren weet ik niet zo goed meer, denk het niet anders had ik het wel onthouden.
Is er iets in de buurt van je paarden gedaan? Gemaaid of hooi opgeschud o.i.d.? Teen en ander bespoten soms?
Is het nu trouwens beter?
Volg datum > Datum: woensdag 6 juni 2007, 11:376-6-07 11:37 Nr:86965
Volg auteur > Van: Elzaliene Proost Opwaarderen Re:86653
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: blad schijnaardbei giftig? Structuur

Elzaliene Proost
De Parel van Westerwolde
Nederland

Jarig op 16-4

1182 berichten
sinds 25-3-2004
Danielle Schuwer schreef op maandag 4 juni 2007, 13:48:

> Elzaliene Proost schreef op maandag 4 juni 2007, 13:08:
>
>> Peter Donck schreef op maandag 4 juni 2007, 11:37:

>> Okee, dat was even off-topic. ;-)
>
> Ik heb het toch niet zo op brandnetels en die die hier staan
> zijn erg prikkelig daar heb je nog last van na een dag.

Helemaal mee eens, maar ze hebben wel degelijk hun positieve kanten hoor! Er zijn soorten vlinders die hun eitjes op brandnetels leggen en daar eten dus hun rupsen van. En dat zijn niet de minste vlinders hoor: Atalanta, Kleine Vos en Dagpouwoog! ;-) Als Brandnetels in het voorjaar net op komen kun je ze plukken, koken en prima eten! Ook soep van maken. Heel gezond eigenlijk net een beetje als spinazie. Bevat vitamine A, B en C en mineralen, vooral kalk en ijzer.
Je leest nu alle berichten van "Elzaliene Proost"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
1182 berichten
Pagina 28 van 79
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
contact