Ik heb hele goede
>> resultaten met een zg. trekhalster. Dit wordt verkocht in de
>> ruitersportzaak. Is een halster uit 1 koord gemaakt (zie je ook
>> vaak in de westernbranche). Je doet het om net als een

>> ook van schrokken). Ook gebruiken we dit halster bij jonge
>> paarden op de wasplaats. Wel gebruiken we er altijd een
>> panieksluiting bij, want als de nood een keertje echt te hoog
>> is, moed je je paard wel los kunnen krijgen!
hmm ik ken die methode ook, ik ken namelijk wel mensen die dit ook doen. Dit bij jonge paarden die voor het eerst aan een halster gewoon worden. Ze zetten ze vast voor een uur of twee of langer. Die paarden trekken dan keihard, maar niets helpt want ze raken niet los... dan zijn ze uiteindelijk wel "gekraakt" en geven ze toe. Maar of dit goed is, ik denk het niet.
Ons paard trok thuis ook in het begin. Plots had ze een paniekaanval en trok ze alles kappot. Dan vertelden ze ons van gebruik een lang touw, doe het door het lus waar je het normaal aan vast hangt. Hou het gewoon vast. trekt ze niet laat het los gangen. Trekt ze wel hou het dan in verbinding met het paard met trek er zelf niet aan. trekt ze niet meer, hang het dan weer los. Dit heb ik een aantal keren gedaan, maar je kan toch niet altijd maar dat touw vasthouden... dat was niet te doen.
Dus hebben we al die touwen voor wat het was gelaten, en we hebben ze nooit meer vastgebonden. Ze is er veel rustiger door. Is ze bang van iets dan kan ze zelf beslissen even weg te rennen (en ze rent niet weg, want ze vind de aandacht leuk, al vrezen vaak mensen dat hun paard zal weglopen). Soms springt ze eens opzij omdat er toevallig iets ongewoons valt. Het blijft natuurlijk een schrikkerig paard. Maar het is toch zo erg niet dat ze eens schrikt...
veel succes ermee.